Πρός ολους τους ταξιδιώτες με προορισμό του Ιράν 

Η εισαγώγη στο Ιράν συναλλάγματος/τραπεζικών τίτλων (τραπεζικές επιταγές, εγγυητικές επιταγές, ταξιδιωτικές επιταγές και άλλων μεταβιβάσιμων χρηματοοικονομικών τίτλων) και ανώνυμων αξιογράφων όπως ομόλογα, έως του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000.00) Ευρώ ή ισοδύναμο ποσό σε άλλα νομίσματα για κάθε επιβάτη δεν χρήζει δήλωσης. Για την εισαγωγή συναλλάγματος/τραπεζικών τίτλων και ανώνυμων αξιογράφων συνολικής αξίας μεγαλύτερης του καθορισμένου ποσού, ο επιβάτης θα πρέπει κατά την είσοδοτου στη χώρα να το δηλώσει στο Γραφείο του Τελωνείου της Ι.Δ του Ιράν. Επίσης οι ταξιδιώτες μπορούν να δηλώσουν Ηλεκτρονικά το συνάλλαγμα/τραπεζικούς τίτλους και τα ανώνυμα αξιόγραφα που θα έχουν στην κατοχή τους πριν την είσοδο τους στη χώρα μέσα της ηλεκτρονικής πύλης του Τελωνείου της Ι.Δ του Ιράν.

Σημείωση: Στα πλαίσια της εφαρμογής των νόμων και των κανονισμών για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης τρομοκρατικής ομάδας, αν οι αρμόδιες αρχές θεωρήσουν  ύποπτα για ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση τρομοκρατικής ομάδας ακόμη και ποσά μικρότερα του καθορισμένου ποσού των 10.000.00 Ευρώ ή ισοδύναμο ποσό σε άλλα νομίσματα, ακολουθείται η διαδικασία για τα ποσά ανώτερης αξίας του καθορισμένου ορίου. 

Αίτηση για Visa

Η διαδικασία αίτησης για visa έχει αλλάξει από τις 9 Απριλίου 2018.

Η αίτηση για visa γίνεται πλέον μόνο ηλεκτρονικά μέσω του  http://e_visa.mfa.ir

  • Σιγουρευτείτε ότι επιλέγετε το σωστό πεδίο θέματος. Διαφορετικά δεν θα είναι εφικτό να εκδόσετε τη visa σας σε αυτή την πρεσβεία.

  • Παρακαλούμε διαβάστε τις οδηγίες που αφορούν στις προδιαγραφές της φωτογραφίας και του διαβατηρίου. Οι διαστάσεις της φωτογραφίας πρέπει να είναι 600*400 πίξελ για τη φωτογραφία και 900*613 πίξελς για το δαβατήριο.

  • Τα διαβατήρια πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες και πρέπει να περιέχουν 2 άδειες σελίδες για την visa.

  • Τυπώστε τον αριθμό εντοπισμού (tracking code) και έχετε τον μαζί σας κατά την επίσκεψη σας στην πρεσβεία.

Απαιτούμενα έγγραφα για την visa:

- Πρωτότυπο διαβατήριο (με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες)

- Αντίγραφο της φόρμας υποβολής visa (αρχείο pdf)

- Για τους κατόχους μη Ελληνικού διαβατηρίου απαιτείται αποδεικτικό κατοικίας στην Ελλάδα όπως αντίγραφο κάρτας διαμονής.

- Αντίγραφο ισχύουσας ταξιδιωτικής ασφάλειας.

- Τραπεζικός λογαριασμός Πρεσβείας Ισλαμικής Δημοκρατίας του ΙΡΑΝ:

ALPHA BANK: 110002320009976  

 

Visa κατά την άφιξη:

Μπορείτε επίσης να λάβετε visa κατά την άφιξη σας ( πρέπει πρώτα να κάνετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας και να επιλέξετε αεροδρόμιο της προτίμησης σας ) στα διεθνή αεροδρόμια του Ιράν. Πρέπει να έχετε μαζί σας στο αεροδρόμιο  τυπωμένο αντίγραφο της φόρμας υποβολής visa.

Ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό για τους κατοίκους των ακόλουθων χωρών: Αφγανιστάν – Ιράκ – Πακιστάν – Μπαγκλαντές – Ινδία – Ιορδανία - Καναδάς – Κολομβία – Ηνωμένο Βασίλειο – ΗΠΑ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ: 0030 – 6741436 – 6741783 – 6741937

Φαξ: 0030 2106747945

Email: ath.consulate-sec(at)mfa.gov.ir

 

Ώρες Επικοινωνίας:

Κάθε μέρα, εκτός αργιών, από τις 09:00 έως τις 13:00

 

Διεύθυνση Πρεσβείας:

Πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

Στρατηγού Καλλάρη 16,  15452 Ψυχικό, Αθήνα - Ελλάδα

Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

 25η Μαρτίου 6Παλαιό Ψυχικό Αθήνα

211- 4009851   ΦΑΞ : 210-6822535

© 2015 Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν - All rights reserved.